Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Βλάτσιος Βασίλειος

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος  Βλάτσιος Βασίλειος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1986. Σπούδασε στη  Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης από την οποία αποφοίτησε το 2010. Το διάστημα 2012 – 2014 διετέλεσε αγροτικός ιατρός στα περιφερειακά ιατρεία Μήθυμνας και Πέτρας Λέσβου.

Το 2014 ξεκίνησε την ειδικότητά στην Οφθαλμολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και την ολοκλήρωσε στην Α’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ το 2018 οπου και απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Οφθαλμολογία.

Από το 2019 έως σήμερα είναι συνεργάτης του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου “diathlasis”.

Ειδικεύεται στην παθολογία των προσθίων και οπισθίων ημιμορίων του οφθαλμού, κερατοειδής, γλαύκωμα, παθήσεις αμφιβληστροειδούς, παιδοφθαλμολογία καθως και  στη χειρουργική αντιμετώπιση του καταρράκτη , στη  διαθλαστική χειρουργική και στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου.

Αποτελεί μέλος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΟΕΒΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, της European society of Cataract and Refractive Surgeons.

Συμμετέχει με εργασίες, ανακοινώσεις, posters και παρουσιάσεις περιστατικών σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια Οφθαλμολογίας, από το 2014.

Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Κατσικαρίδου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο  και έχει δύο παιδιά, τον Φίλιππο, 7 ετών και τον Μάξιμο, 4 ετών.