Χειρουργός οφθαλμίατρος

Αναστασιλάκης Κωνσταντίνος

Χειρουργός οφθαλμίατρος

O Αναστασιλάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου γεννήθηκε το 1972. Το 1990 εισάγεται στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, στο Ιατρικό Τμήμα με σειρά επιτυχίας 8ος και αποφοιτά από αυτήν το 1996 με σειρά 4ος. Εγγράφεται το 1990 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοιτά το 1996 με βαθμό “Λίαν Καλώς”.

Το 2000-2004 ειδικεύεται στην Οφθαλμολογία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Από το 2004 αρχίζει να ασκεί και ιδιωτικά το επάγγελμα. Από το 2005 -2007 ασκεί τα καθήκοντα Διευθυντή του οφθαλμολογικού τμήματος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Από το 2007 έως το 2012 ασκεί τα καθήκοντα Επιμελητή Οφθαλμολογικής Κλινικής στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης με το βαθμό του Επιάτρου, διατηρώντας παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο επί της οδού Τσιμισκή 130 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από τον Αύγουστο του 2012 υπηρετεί στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) ως Τμηματάρχης Ιατρικού.

Το 2010-2011 μετεκπαιδεύεται επί 18 μήνες στη Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης) στον τομέα της Χειρουργικής και της Παθολογίας Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς διενεργώντας πολυάριθμες εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια του διδακτορικού του έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα μεταπτυχιακά μαθήματα ¨Ψυχοφυσιολογία της Όρασης¨, ¨Γλαύκωμα : Ολοκληρωμένη προσέγγιση¨, “Βασικές αρχές Μικροχειρουργικής” και ” Εργαλεία έρευνας στην Οφθαλμολογία”. Επί τετραετίας συμμετέχει στη διδασκαλία του μαθήματος της Οφθαλμολογίας στους 5ετείς φοιτητές Ιατρικής στη Β΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου “diathlasis” από το 2003 έχοντας εκτελέσει πληθώρα επεμβάσεων διορθώσεως μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού με τις μεθόδους LASIK και PRK. Επίσης είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου “diathlasis”, υπεύθυνος για την εκτέλεση των επεμβάσεων υαλοειδεκτομής (αποκολλήσεων αμφ/δούς, αιμορραγιών υαλοειδούς, οπών ωχράς κ.α.). Αποτελεί μέλος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΟΕΒΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς, της European society of Cataract and Refractive Surgeons και της European society of Retina Specialists. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα Πανελλήνια και πολλά Διεθνή Οφθαλμολογικά συνέδρια από το 2000.

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Καθηγήτρια Φιλόλογο και έχει δύο παιδιά, την Ελένη και τη Χριστίνα.