Χειρουργός οφθαλμίατρος

Κανιούρας Δήμος

Χειρουργός οφθαλμίατρος

O χειρουργός οφθαλμίατρος Κανιούρας Δήμος του Στεφάνου γεννήθηκε το 1963. Το 1981 εισάγεται στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, στο Ιατρικό Τμήμα με σειρά επιτυχίας 11ος. Εγγράφεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοιτά το 1988 με βαθμό “Λίαν Καλώς” και το βαθμό του Ανθυπιάτρου. Από το 1988 έως το 1991 υπηρετεί στο 401 ΓΣΝ Αθηνών και σε μονάδες Υγειονομικού του Ελληνικού Στρατού.

Το 1991-1995 ειδικεύεται στην Οφθαλμολογία. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του λαμβάνει μέρος σε πολυάριθμες επεμβάσεις προσθίου και οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού. Ως κύριος βοηθός στο τμήμα Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς του ΓΝΘ “Άγιος Δημήτριος” διενεργεί πλήθος φλουοραγγειογραφιών, φωτογραφιών και φωτοπηξιών (laser) αμφιβληστροειδούς.

Από το 1995 έως το 1997 συμμετέχει στο Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου “Άγιος Παύλος” ως συνεργάτης οφθαλμίατρος, εκπαιδεύοντας παράλληλα συναδέλφους, ασκούμενους διαβητολόγους, στη βυθοσκόπηση διαβητικών ασθενών. Από το 1996 έως το 2007 ασκεί τα καθήκοντα Επιμελητή Οφθαλμολογικής Κλινικής στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, με το βαθμό του Αρχιάτρου, ως υπεύθυνος του τμήματος Αγγειογραφίας και Laser Αμφιβληστροειδούς.

Από το 2001 έως το 2002 ασκεί καθήκοντα επιστημονικού συνεργάτη στο Τμήμα Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς, της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΓΝΘ “Άγιος Δημήτριος”. Το 2005 εκπαιδεύεται για 6 μήνες στην τεχνολογία της OCT (Οπτική Τομογραφία Συνοχής Αμφιβληστροειδούς) στο  Τμήμα Αμφιβληστροειδούς της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης.

Το 2007 αποστρατεύεται με αίτησή του με τον βαθμό του Συνταγματάρχη(Γενικού Αρχιάτρου). Ασχολείται στο ιδιωτικό του ιατρείο από το 1996 σε όλο το φάσμα της Οφθαλμολογίας με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη διάγνωση, στη θεραπεία και φροντίδα ασθενών με παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, οι αγγειακές και οι φλεγμονώδεις παθήσεις.

Την περίοδο 2002-2004 συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕ ως Γενικός Γραμματέας και την περίοδο 2006-2008 ως Ταμίας.

Το διάστημα 2012-2014 είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΟΕΒΕ). Το διάστημα 2014-2016 είναι Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕ. To 2016 εκλέγεται Πρόεδρος της ΟΕΒΕ θέση που κατέχει μέχρι το 2018. Το 2018 εκλέγεται Εκλέκτορας  του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εκπροσωπώντας τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Το 2019 εκλέγεται μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας. Από τον Δεκέμβριο του 2019, συμμετέχει ως μέλος, στον Τομέα Ιατρικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Επιπλέον ασκεί καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Μεσογειακής Εταιρείας Αμφιβληστροειδούς(MediteRRetina Club). Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών Οφθαλμιάτρων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΝΕΛΟΦΘ).

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη. Συμμετέχει με διαλέξεις,ανακοινώσεις, posters και παρουσιάσεις περιστατικών σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή Οφθαλμολογικά συνέδρια, από το 1991.

Είναι παντρεμένος και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Του αρέσουν τα ταξίδια, το διάβασμα και ο κινηματογράφος.

Γλώσσες: Αγγλικά.