Χειρουργός οφθαλμίατρος

Κυριακίδου Νάντια

Χειρουργός οφθαλμίατρος

Η χειρουργός οφθαλμίατρος Κυριακίδου Νάντια γεννήθηκε το 1977 στο Τζαμπούλ, Καζαχστάν (Πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.) από οικογένεια Ελλήνων προσφύγων. Αποφοίτησε από το γενικό σχολείο με άριστα και εισήχθη από τους πρώτους επιτυχόντες στην Ιατρική Ακαδημία της Τσιμκέντης, Καζαχστάν, όπου φοίτησε για 4 χρόνια.

Το 1998 μετακόμισε στην Ελλάδα με την οικογένειά της. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ελληνικής Γλώσσας. Το 2000 συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, από όπου αποφοίτησε το 2004.

Το διάστημα 2005 – 2006 διετέλεσε αγροτικός ιατρός στο Πολυδύναμο Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου.

Το 2006 ξεκίνησε την ειδικότητά στην Οφθαλμολογία, στο 424 ΓΣΝΕ και παράλληλα υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο “diathlasis”.

Το 2007 συνέχισε την ειδίκευση στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών «Αττικό». Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο «Κέντρο Ωχράς Κηλίδας», Αττικής. Κατά το διάστημα αυτό συμμετείχε σε πληθώρα εκπαιδευτικών μαθημάτων για ειδικευόμενους.

Το 2010 απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Οφθαλμολογία και είναι μόνιμη συνεργάτης στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο “diathlasis”, ως υπεύθυνη στο Τμήμα Εφαρμογής Φακών Επαφής.

Το 2011 διετέλεσε εθελόντρια ιατρός στους Αγώνες Special Olympics στην Αθήνα.

Ειδικεύεται στη μικροχειρουργική Οφθαλμού [Διόρθωση Διαθλαστικών Ανωμαλιών με Laser (Μυωπία, Υπερμετρωπία, Αστιγματισμός), Καταρράκτης, Κερατόκωνος (μελέτη, θεραπεία και εφαρμογή κερατοκωνικών φακών επαφής)], στο Γλαύκωμα, στην Παιδοφθαλμολογία και στις παθήσεις Οπισθίου Πόλου.

Είναι μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας Ελλάδος, της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Αμφιβληστροειδούς. Συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο στα ελληνικά συνέδρια και σε πολλά διεθνή (Ευρώπη, Ρωσία).

Αποτελεί έναν από τους συγγραφείς του βιβλίου «Οπτικά πεδία», υπό την επιμέλεια του καθηγητή Ι. Βέργαδου. Κυριακίδου Νάντια, Οπτικά πεδία στις Νευρολογικές Παθήσεις, Οπτικά πεδία, προς έκδοση, Αθήνα.

Γλώσσες : Ρωσικά, Αγγλικά.