Κανιούρας Δήμος M.D.

O χειρουργός οφθαλμίατρος Κανιούρας Δήμος του Στεφάνου γεννήθηκε το 1963. Το 1981 εισάγεται στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, στο Ιατρικό Τμήμα με σειρά επιτυχίας 11ος. Εγγράφεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοιτά το 1988 με βαθμό "Λίαν Καλώς" και το βαθμό του Ανθυπιάτρου. Από το 1988 έως το 1991 υπηρετεί στο 401 ΓΣΝ Αθηνών και σε μονάδες Υγειονομικού του Ελληνικού Στρατού.

Το 1991-1995 ειδικεύεται στην Οφθαλμολογία, στην Οφθαλμολογική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ, υπό τη διεύθυνση του κ. Μόσχου Κωνσταντίνου, και στην Οφθαλμολογική Κλινική του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος», στο Τμήμα Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς, υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολακόπουλου Αθανάσιου. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του λαμβάνει μέρος σε πολυάριθμες επεμβάσεις προσθίου και οπισθίου ημιμορίου του οφθαλμού. Ως κύριος βοηθός στο τμήμα Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς διενεργεί πλήθος φλουοραγγειογραφιών, φωτογραφιών και φωτοπηξιών (Laser) αμφιβληστροειδούς.

Από το 1995 έως το 1997 συμμετέχει στο Διαβητολογικό Ιατρείο του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» ως συνεργάτης οφθαλμίατρος, εκπαιδεύοντας παράλληλα συναδέλφους, ασκούμενους διαβητολόγους, στη βυθοσκόπηση διαβητικών ασθενών.

Από το 1996 έως το 2007 ασκεί τα καθήκοντα Επιμελητή Οφθαλμολογικής Κλινικής στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, με το βαθμό του Αρχιάτρου, ως υπεύθυνος του τμήματος Αγγειογραφίας και Laser Αμφιβληστροειδούς.

Από το 2001 έως το 2002 ασκεί καθήκοντα επιστημονικού συνεργάτη στο Τμήμα Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς, της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος». Το 2005 εκπαιδεύεται στην τεχνολογία της OCT (Οπτική Τομογραφία Συνοχής Αμφιβληστροειδούς) στο Ιατρείο Αμφιβληστροειδούς της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης. Το 2007 αποστρατεύεται με αίτησή του.

Από το 2007 έως σήμερα είναι μόνιμος συνεργάτης του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου "diathlasis", ως υπεύθυνος του τμήματος Υαλοειδούς και Ωχράς. Εξειδικεύεται στη διάγνωση, στη θεραπεία και φροντίδα ασθενών με παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, οι αγγειακές και οι φλεγμονώδεις παθήσεις.

Την περίοδο 2002-2004 συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕ ως Γενικός Γραμματέας και την περίοδο 2006-2008 ως Ταμίας. Το διάστημα 2012-2014 είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΟΕΒΕ).

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών Οφθαλμιάτρων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΝΕΛΟΦΘ). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη.

Συμμετέχει με εργασίες, ανακοινώσεις, posters και παρουσιάσεις περιστατικών σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή Οφθαλμολογικά συνέδρια, από το 1991.

Είναι παντρεμένος και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, με τη σύζυγό του, την κόρη του και το γιό του. Του αρέσουν τα ταξίδια στην Ελλάδα, το διάβασμα και ο κινηματογράφος.

Γλώσσες: Αγγλικά.